Spoštovani starši, dragi učenci!

Kot ste verjetno že zasledili v sredstvih obveščanja, je za učence tretje triade možno (prostovoljno) samotestiranje pred prihodom v šolo.

Z Ministrstva za  zdravje so sporočili, da bodo testi za samotestiranje učencev na voljo v lekarnah od ponedeljka, 30. 8. 2021. V skladu z navodilom Ministrstva za zdravje, bodo lekarne teste brez posebnih potrdil izdajale staršem ali zakonitim zastopnikom s kartico obveznega zdravstvenega zavarovanja otroka brez dodatnih dokazil (za otroke rojene od 1. 1. 2001 do 31. 12. 2010).

Vsakemu učencu trenutno pripada 5 pet hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki pridobijo v lekarni po predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja. Teste boste lahko prevzeli v katerikoli lekarni enkrat mesečno in sicer po pet testov za vsak mesec.

NIJZ priporoča, da učenci samotestiranje izvedejo v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj v primeru pozitivnega testa (in kasnejši potrditvi okužbe s testom PCR) v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku.

Več informacij o samotestiranju je na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje .

Otlica, 28. 8. 2021