Ker se v času pouka na daljavo izvajajo tudi dnevi dejavnosti, bomo izvedli športni dan, ki pa bo potekal razmeram primerno. Za športni dan smo določili četrtek, 22. 10. 2020.

Športni dan bomo izvedli kot pohod, ki naj traja 3 – 4 ure.  Za cilj si izberite poti v okolici svojega bivališča. Predlagam Golake, Pot po Robu, Čaven oziroma po lastni presoji. Zaradi trenutnih razmer bodimo še posebej previdni. Da se izognemo medsebojnemu srečevanju in druženju, imate na izbiro, da si sami določite dan kdaj ga boste izvedli. Časovni razpon izvedbe bo od četrtka, 23. 10., do nedelje, 1. 11. 2020. Lahko ga izvedete v dopoldanskem ali popoldanskem času. Pomembno je le, da ga opravite skupaj s starši (prisoten naj bo vsaj en starš). Prosimo, da se držite tudi vseh ostalih navodil ki bodo veljala na dan, ko boste šli na pohod. Kot velja za vse športne aktivnosti, pa je pomembno predvsem to: na pohod pojdite, če ste zdravi in brez poškodb, bodite primerno oblečeni, pijte tekočino, poslušajte svoje telo (ne pretiravajte), v naravi bodite posebno pozorni na ovire na tleh, predvsem pa poskrbite za zaščito pred klopi.

Športni dan je obvezna aktivnost za vse učence. Vaša naloga je, da kot dokaz da ste športni dan izvedli, naredite vsaj dve sliki s športnega dne in opišete pot, ki ste jo prehodili in svoje občutke o športnem dnevu na daljavo. Po povratku v šolo bomo vašo nalogo pregledali, lahko pa jo že prej pošljete v spletno učilnico.

                                                                                                           Učitelja športa:

                                                                                                            Stojan Koren

                                                                                                            Aleksander Popit