Spoštovani starši,

Vlada je 5. 11. 2021 sprejela nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa Covid-19. V priponki objavljamo okrožnico našega ministrstva, ki podrobneje opisuje spremembe, v nadaljevanju pa navajamo najpomembnejše spremembe, ki pričnejo veljati že jutri, 8. 11. 2021, in se nanašajo na pouk v šoli.

  1. Z dnem 8. 11. je za vse učence, zaposlene in ostale, ki vstopajo v šolo, obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske FFP2 v vseh zaprtih prostorih ter na odprtih javnih krajih, če ni mogoče zagotoviti razdalje najmanj 1,5. Zaščitne maske iz blaga niso več dovoljene.
  2. Izjema pri nošenju mask so otroci, ki še niso dopolnili 6 let, učenci pri pouku športa.
  3. Govorilne ure, roditeljske sestanke in druge oblike dela se bo do preklica izvajalo na daljavo. Le v izjemnih primerih, ko je potreben individualni pogovor s starši, se jih lahko izvede v šoli ob upoštevanju pogoja PCT, ki se ga preverja (covid potrdilo in osebni dokument).
  4. Od 15. 11. naprej se bo tri krat tedensko v prostorih šole izvajalo samotestiranje za vse učence. Starši ste upravičeni do 15 testov na mesec za vsakega otroka, ki jih dobite v lekarni. Na dan samotestiranja učenci prinesejo svoj test v šolo. Podrobnejša navodila o izvajanju samotestiranja sledijo.
  5. Samotestiranje ne bo potrebno za učence, ki so bili cepljeni ali so Covid preboleli.


Zahvaljujem se vam za sodelovanje in razumevanje.

Danijela Likar, ravnateljica